WordPress en
WooCommerce
specialist

In zuidwolde

Een Succesvolle Overgang: Waarom we Tuinhuisidee.nl hebben overgezet naar WordPress

Als web-specialisten binnen Plus Automatisering streven wij naar het bieden van de beste gebruikerservaring en kwaliteit voor onze klanten en dien website bezoekers. Met ons oog op de toekomst en de noodzaak om websites te moderniseren, hebben wij de eigenaren van Tuinhuis Idee geadviseerd om over te stappen naar WordPress. In deze blogpost delen we graag onze ervaringen en inzichten bij het overzetten van de website vanuit ons oude CMS-systeem Basesys naar WordPress. Daarnaast zullen we uitleggen waarom we geloven dat WordPress de ideale keuze is voor anderen die op zoek zijn naar een geavanceerd en gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem.

De noodzaak voor vernieuwing

Toen we de website van Tuinhuis Idee lanceerden via Basesys, was het destijd een degelijk CMS-systeem. Echter, na verloop van tijd werd duidelijk dat het niet meer voldeed aan onze groeiende behoeften. De gebruikersinterface was minder intuïtief geworden en nieuwe functies waren moeilijker te implementeren. Bovendien was het technisch onderhoud en de ondersteuning van het oude CMS-systeem beperkt, wat ons belemmerde bij het nemen van snelle beslissingen.

De beslissing om over te stappen naar WordPress

Na uitvoerig onderzoek en overleg met ons team, kwamen we tot de conclusie dat WordPress de beste oplossing was voor onze behoeften en doelen. Hier zijn enkele redenen waarom we voor WordPress hebben gekozen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WordPress staat bekend om zijn eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. Zelfs zonder technische kennis kunnen de eigenaren van Tuinhuis Idee ook gemakkelijk inhoud bewerken, nieuwe pagina’s aanmaken en afbeeldingen uploaden.

 2. Uitgebreide Functionaliteiten: WordPress biedt een enorme verzameling van plugins en thema’s die ons de flexibiliteit geven om onze website uit te breiden met nieuwe functies en ontwerpen zonder dat we vanaf nul hoeven te beginnen.

De Migratie naar WordPress

De migratie van de website naar WordPress was een zorgvuldig gepland proces. Hier is een overzicht van hoe we het hebben aangepakt:

 1. Inhoudsvoorbereiding: We hebben alle inhoud zorgvuldig georganiseerd en voorbereid voor de overgang naar WordPress.

 2. Theme en Design Keuze: We hebben een WordPress-thema gekozen dat naadloos aansloot bij het merkidentiteit en ontwerpeisen.

 3. Website Ontwikkeling: Met behulp van WordPress en het gekozen thema, hebben we de website van Tuinhuisidee.nl vanaf de grond opgebouwd.

 4. Content Migratie: We hebben al onze bestaande inhoud geïmporteerd naar het nieuwe WordPress-platform, waarbij we ervoor zorgden dat alles correct was overgezet.

 5. Functie- en Plugin Integratie: We hebben essentiële plugins geïntegreerd om extra functionaliteiten toe te voegen, zoals contactformulieren en beveiliging.

 6. Testen en Feedback: We hebben uitgebreide tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles goed werkte. We vroegen ook om feedback van ons team om de website te optimaliseren.

 7. Lancering: Na het afronden van alle voorbereidingen en optimalisaties, hebben we met trots de vernieuwde Tuinhuisidee.nl gelanceerd.

Waarom Kiezen voor WordPress

Hier zijn enkele redenen waarom anderen zouden moeten overwegen om voor WordPress te kiezen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, waardoor inhoudsbeheer een moeiteloze taak wordt.

 2. Flexibiliteit: Met duizenden thema’s en plugins biedt WordPress ongeëvenaarde flexibiliteit om een unieke en functionele website te bouwen die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van elk bedrijf.

 3. SEO-vriendelijkheid: WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het gemakkelijker is om hoog te scoren in zoekresultaten en organisch verkeer aan te trekken.

 4. Ondersteuning en Gemeenschap: WordPress heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die bereid zijn om te helpen en ondersteuning te bieden.

Conclusie

De overgang van Tuinhuisidee.nl van Basesys naar WordPress was een strategische zet die ons heeft geholpen onze website te verbeteren en te moderniseren. WordPress biedt ons de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en ondersteuning die we nodig hebben om onze online aanwezigheid te versterken en betere gebruikerservaringen te bieden. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en krachtig CMS-systeem voor uw website, raden we u ten zeerste aan om voor WordPress te kiezen.

FireShot Capture 006 Responsive Renderer woosync.nl