WordPress en
WooCommerce
specialist

In zuidwolde

Photo of a warehouse - By Tiger Lily on Pexels.com

Klantcase: FIFO Voorraadwaarderingen

Veel van onze klanten bij Plus Automatisering maken gebruik van King Business Software als hun CRM pakket. Van alle maatwerkoplossingen die we voor onze klanten maken is dan ook een heel groot deel hier specifiek op toegespitst.

Van één van onze klanten die King Business Software gebruikt kregen we de vraag of we een applicatie konden ontwikkelen die een voorraadwaardering kan maken, op basis van de FIFO methodiek, voor een specifiek opgegeven peildatum.

De aanpak

In het verleden hebben we een dergelijke applicatie al eens gebouwd. Hierbij maakten we gebruik van de historische data van de inkoopfacturen in King. De kennis die we al hadden was dus al aanwezig.

Voor deze aanvraag was het echter wenselijk om niet naar de inkoopfacturen te kijken, maar naar de magazijnontvangsten. Een ogenschijnlijk kleine wijziging, maar niet zonder impact.

King API

Omdat we graag applicaties maken die voor de klant een minimale impact hebben op het gebied van veiligheid en onderhoud, hebben we een webapplicatie gebouwd op basis van WordPress. Deze webapplicatie communiceert met de King administratie van onze klant via de King API van Sjaut Automatisering. Deze King API maakt het voor ons mogelijk om vanaf het internet rechtstreeks de benodigde gegevens uit King op te halen die we nodig hebben voor het maken van de voorraadwaardering.

De klant heeft dus maar één stukje software nodig waarmee we deze applicatie, maar ook eventuele andere applicaties kunnen aansturen.

Een kind kan de was doen

Om de applicatie te kunnen gebruiken, moet een gebruiker eerst inloggen. Nadat de gebruiker is ingelogd, wordt een eenvoudig formulier getoond waarin een viertal gegevens moeten worden opgegeven.

  • De URL waarop de King API te bereiken is
  • De toegangscode voor de King API
  • De naam van de te gebruiken King administratie
  • De gewenste peildatum die gebruikt moet worden voor de voorraadwaardering


Met deze gegevens wordt alle data opgehaald die nodig is en wordt een keurig CSV-bestand gegeneerd voor de gebruiker.

Een oplossing voor iederéén

Omdat onze oplossing via de King API communiceert, kunnen we onze applicatie voor alle King gebruikers inzetten. De enige vereiste is dat de gebruiker ook beschikt over de King API van Sjaut Automatisering.

Hebt u interesse in deze of een andere oplossing van Plus Automatisering? Schroom dan niet en neem contact met ons op!