WordPress en
WooCommerce
specialist

In zuidwolde

Waarom e-mails van jouw website in de spam belanden en hoe je dit kunt ontdekken

Het versturen van e-mails vanaf jouw website is een belangrijk communicatiemiddel om in contact te blijven met gebruikers, klanten en potentiële leads. Het is echter frustrerend als deze e-mails in de spammap van de ontvangers terechtkomen. In deze blogpost zullen we bespreken waarom e-mails van jouw website als spam worden gemarkeerd en hoe je dit kunt ontdekken.

1. Controleer de afzendergegevens

De afzenderinformatie die je gebruikt bij het verzenden van e-mails is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je een duidelijk herkenbaar en betrouwbaar e-mailadres gebruikt, bijvoorbeeld “naam@jouwwebsite.nl”. Vermijd het gebruik van vage of generieke e-mailadressen, omdat dit door spamfilters als verdacht kan worden beschouwd.

2. Vermijd spamgevoelige inhoud

Spamfilters scannen de inhoud van e-mails om te bepalen of ze als spam moeten worden gemarkeerd. Het is belangrijk om bepaalde elementen te vermijden die als spamgevoelig worden beschouwd, zoals overdreven gebruik van hoofdletters, overmatig gebruik van uitroeptekens, overmatig gebruik van commerciële termen of verdachte links. Houd de inhoud van je e-mails relevant, waardevol en professioneel.

3. Gebruik een betrouwbare e-mailserviceprovider

Het gebruik van een gerenommeerde e-mailserviceprovider zoals SpamExperts en Office 365 kan helpen voorkomen dat jouw e-mails als spam worden gemarkeerd. Deze providers hebben meestal goede relaties met e-mailproviders en werken eraan om hun klanten te beschermen tegen spamactiviteiten. Ze implementeren ook beste praktijken om ervoor te zorgen dat jouw e-mails de best mogelijke afleverbaarheid hebben.

4. Controleer jouw IP-adres en domeinreputatie

Een slechte IP-adres- of domeinreputatie kan ervoor zorgen dat jouw e-mails als spam worden behandeld. Je kunt de reputatie van jouw IP-adres controleren met behulp van online tools zoals Sender Score. Als jouw IP-adres een slechte reputatie heeft, kan het raadzaam zijn contact op te nemen met jouw hostingprovider of e-mailserviceprovider om het probleem aan te pakken.

5. Test e-mailafleverbaarheid

Om te ontdekken waarom jouw e-mails als spam worden gemarkeerd, kun je e-mailafleverbaarheidstests uitvoeren. Deze tests simuleren de verzending van e-mails naar verschillende e-mailproviders en geven je inzicht in de redenen waarom jouw e-mails als spam worden behandeld. Ze kunnen problemen met authenticatie, inhoud, opmaak of andere technische aspecten identificeren die verbeterd moeten worden.

Conclusie

Het is frustrerend als e-mails van jouw website in de spammap van ontvangers belanden. Door de afzendergegevens te controleren, spamgevoelige inhoud te vermijden, een betrouwbare e-mailserviceprovider te gebruiken, jouw IP-adres en domeinreputatie te controleren, en e-mailafleverbaarheidstests uit te voeren, kun je de redenen achterhalen waarom dit gebeurt. Met deze kennis kun je gerichte maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat jouw e-mails de inbox van ontvangers bereiken en jouw communicatie effectief blijft.